Telefon:
E-mail:
Sånglektioner

Du som sångare

Jag ger både individuell undervisning i sång och undervisning i grupp. Jag kan hjälpa dig med att hitta en bra röstteknik som även innefattar andning- och avslappningsteknik men även hjälpa dig med att hitta ett uttryck i en låt, texttolkningar, hur du rör dig på scenen, hur du förbereder dig inför ett framträdande etc. Det betyder att man kan använda mig på flera olika sätt.

Jag har många nybörjare som kommer till mig och då jobbar vi självklart med att hitta en grundteknik och många behöver jobba upp modet att våga sjunga. Sedan kommer det andra elever som behöver hjälp med en specifik låt inför ett framträdande eller audition och då jobbar vi med den.

I gruppundervisningen jobbar vi med allmän sångteknik och sång tillsammans. Sjunger vi låtar för varandra ger jag givetvis personlig feedback.

Mitt sätt att jobba

Många sångpedagoger har egna utarbetade metoder som de följer till punkt och pricka eller så har de tagit till sig någon annans metod. Många anser att deras sätt att arbeta är den bästa och att den fungerar för alla. Jag arbetar inte efter någon specifik metod men är däremot väldigt intresserad av att läsa och ta till mig ny forskning och nytt tänkande inom sångmetodiken. Jag tror inte att en enda metod fungerar på alla sångare precis som en träningsform inte passar alla idrottsmän. Vi är alla olika, har olika förutsättningar och önskemål. Under de 15 år som jag hållit på så har jag inspirerats av pedagoger jag själv gått hos (läs vilka jag sjungit för här nedanför), roliga övningar, artiklar och böcker men framför allt det som mina egna erfarenheter berikat mig med. Mitt motto är att hitta ett sätt att arbeta som passar den specifika elev jag har framför mig.

Jag jobbar med genrer som jazz, soul, pop, rock, musikal,visa etc. Jag jobbar inte med den klassiska repertoaren eftersom det kräver en annan röstteknik.

De allra flesta som kommer till mig behöver hjälp att hitta en grundteknik och att hitta en trygghet i sin röst.  Många behöver också hjälp med att få ihop sina röstregister (bröstregistret och falsettregistret) för att kunna utnyttja hela sin röst. Det är viktigt att lära känna sin röst och veta hur den fungerar i olika situationer. Alla människor är unika och det är också våra röster, så var och en måste lära sig att ta hand om den på bästa sätt, lära sig hur de ska hantera den i olika situationer och att bevara eller hitta sin personlighet.

Jag brukar ofta vilja jobba med lite olika musikstilar för att eleven ska prova att hitta olika attityder i rösten. Rösten kan få väldigt olika sound när man sjunger t ex jazz jämfört med exempelvis en poplåt bara genom att man byter attityd och känsla.

Det bästa av allt är att man mår väldigt bra av att sjunga både fysiskt och psykiskt. Du använder många muskler och andas på ett bra sätt och dessutom får du uttrycka olika känslor i sången. Det är rena terapin. 🙂

Välkommen att prova!

Jag har själv sjungit för följande sångpedagoger genom åren:

– Inger Lindholm (har varit som en mentor för mig, särskilt i början)

– Gunbritt Gustafsson (musikhögskolan)

– Irene Sjögren (musikhögskolan, jazzimprovisation)

– Zanna Hulthén

– Daniel Zangger Borch

Individuella sånglektioner

Jag har begränsad möjlighet att ta emot elever under vårterminen 2019. Tidsbokning sker efter överenskommelse.

Tid:  Ring och boka tid på tel. 0708-698 700 eller maila: katarina@segerproduktion.org

Plats: Tullinge (adress ges vid bokning av tid).

 Skicka kommentar

*Obligatoriska fält