Telefon:
E-mail:
Om mig

Jag heter Katarina Byman Seger. Jag har valt att arbeta med min hobby, musiken. Därför kan jag lova att jag brinner för det jag gör.

Jag började spela piano när jag var 8 år gammal. I början var jag inte särskilt intresserad och jag slutade efter ett par år. Men när jag var 12 år mötte jag en lärare som fick mitt musikintresse att växa. Mötet med henne är nog den största anledningen till att jag valde musikens väg.

Utbildning

Efter åk 9 gick jag på Södra Latins musiklinje i Stockholm där jag hade klassiskt piano som huvudinstrument. Efter tre år där började sången ta över mitt intresse och jag valde att använda pianot mer som ett kompinstrument. 1989 började jag ta sånglektioner hos Inger Lindholm och hon har sedan dess varit som en mentor och mitt bollplank, både vid sidan om min utbildning och senare i mitt arbete. 1991-1992 gick jag en musikutbildning på en folkhögskola, Betelseminariet i Bromma. 1992-1996 gick jag på Kungliga Musikhögskolan där jag utbildade mig till musiklärare och sångpedagog.

Arbetslivserfarenhet

Efter det arbetade jag i flera år på Folkuniversitetet, där jag hade olika kvällskurser i sång, enskilda sånglektioner och var sångpedagog på Folkuniversitetets utbildningslinjer sångverkstan respektive musikerlinjen. Jag har även jobbat på bl a Kulturama, Tibble gymnasium och på Kulturskolan på Kungsholmen i Stockholm. Vid sidan av mitt arbete som egenföretagare är jag i dag också sångpedagog på Haninge musikskola och på Östermalms enskilda musikskola.

År 2001 startade jag mitt företag, Segerproduktion och har sedan dess främst arbetat som sångpedagog, med uppdrag både från privatpersoner och skivbolag men också som sångerska i olika sammanhang och konstellationer. Som sångerska har jag främst sjungit på vigselceremonier, något som jag älskar att göra. Men det har också varit många festspelningar med coverband och som sångerska i storbandet One Big Band.

Skivinspelningar

Sommaren 2004 blev jag ombedd att översätta sångtexter från danska till svenska för ett danskt barnprojekt. Det slutade med att jag och min man spelade in sångrösterna till den svenska versionen av ”Benno och Bella”  i Köpenhamn, för Universal Records. Tyvärr blev den svenska versionen aldrig släppt.
Däremot  har jag spelat in en egen barnskiva med egen text och musik, om och delvis tillsammans med min dotter och ett gäng härliga musiker. Gå gärna in och lyssna på smakprov från skivan på: www.myspace.com/corneliasvisor.

Annan verksamhet

Jag arbetar också som speaker för både reklam och telefonväxlar etc. Jag samarbetar bland andra  med en röstbank som heter Voice Professional och som drivs av Fia Hammarström.  Har du ett företag, eller jobbar på ett, som behöver en professionell röst till sin telefonväxel så rekommenderar jag att ni hör av er till Voice. Rösten är viktig och är det första intrycket.

Titta gärna på vad jag har att erbjuda och välkommen att höra av dig!Skicka kommentar

*Obligatoriska fält